Svíčková na smetaně s králíkem
Svíčková na smetaně s králíkem
Vše na jednoho králíka na celý papiňák.
Sádlo
1 králík
2 větší cibule
1 zeleninu pod svíčkovou
Špek
Voda (ke koření a na podlití)
Tymián (cca 2 lžičky)
Nové koření (cca 10 kuliček)
Celý pepř (cca 10 kuliček)
Bobkový list (asi 3)
3 zakysané smetany
Hladká mouka (cca 4 vrchovaté lžíce)
Popř. sůl (ale není třeba)
Pánev
Hrnec na koření
Papiňák
5ti litrový hrnec
1) Dáme na pánev na sádle osmahnout králíka z obou stran a dáme stranou.
2) Na té samé pánvi osmažíme nakrájené cibule, zeleninu pod svíčkovou a špek
3) Do hrnce dáme vodu, tymián, nové koření, celý pepř a bobkový list a necháme povařit
4) Do papiňáku dáme králíka, cibuli, zeleninu, špek, přeceděné koření a zalijeme horkou vodou
5) Jakmile se to začne vařit, necháme to ¼ hodiny zapnuté a poté necháme ¼ hodiny doběhnout
6) Zvlášť smícháme zakysané smetany s moukou
7) Vyndáme maso, rozmixujeme zeleninu a nalijeme do 5ti litrového hrnce, přidáme zakysané smetany smíchané s moukou a vrátíme maso do omáčky (pokud není ještě měkké, chvíli povaříme)
8) Nakonec můžeme popř. přisolit, ale většinou není třeba
9) Přeji dobrou chuť