Vepřo-knedlo-zelo
Vepřo-knedlo-zelo
Ingredience:
Vepřová krkovice nebo bůček
Bramborové těsto
Bílé zelí
Jíška
Sůl, ocet, cukr, pepř, kmín, česnek, nové koření
Návod k přípravě:
1) Maso pečeme na oleji nebo sádle, podléváme vodou, přidáme kmín, česnek, sůl, pepř a nové koření. Asi 2 hodiny pečeme přiklopené alobalem (podléváme obracíme) a na konci odklopíme kvůli kůrčičce
2) Bramborové těsto připravíme podle návodu. Z jednoho pytlíku jsou 4 šišky. Vaříme 20 minut ve varu.
3) Zelí propláchneme, podlijeme a dusíme do změknutí asi ¾ hodiny. Poté dochutíme solí, octem a cukrem a nakonec zahustíme jíškou.
4) Dobrou chuť